20 éve a családok szolgálatában

Kisgyerekes családok támogatása
Támogatás kisgyerekes családoknak

Az Otthon Segítünk Alapítványt az a szülői elhatározás hívta létre, hogy baráti segítséget nyújtsanak a kisgyermekes családoknak. A kicsi gyermekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, a tanácstalanság érzésével, különösen érezhető ez olyan családok esetében, akiknek rokonaik és barátaik ritkán tudnak csak segíteni.
A családsegítő önkéntesek saját szülői tapasztalataik megosztásával, segítő jelenlétükkel támogatják a kisgyermekes családokat. Megerősíteni igyekeznek a családot, nem helyettük végzik a feladatokat, hanem velük együtt.

Az ÖNKÉNTES SEGÍTŐK idejüket és barátságukat kínálják fel....

Egy új emberi kapcsolatot ajánlunk fel azoknak a családoknak, akik bizalommal fordulnak hozzánk és kérik segítségünket. Minden szülő maga határozza meg, hogy mire van a legnagyobb szüksége ahhoz, hogy az otthon eltöltött évek ne fásultan, unalmasan teljenek, hanem örömtelik legyenek.
Felkészített családsegítő önkénteseink szülői tapasztalataikra támaszkodnak, és általában 3-9 hónapon keresztül, heti egy-két alkalommal a saját otthonukban látogatják a családokat, ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek.
Gyakorlati segítséget nyújtanak, (pl. közös játék, közös házimunka, hivatalos ügyek közös intézése, közös séta, stb.) és baráti támogatást adnak. Az együttműködés célja a szülők megerősítése saját szülői szerepükben. A tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt szeretnénk vinni a családok életébe.Segítő szolgálatunk célja megelőzni a komolyabb problémák kialakulását.
Az önkéntesek egy 50 órás felkészítő képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy elsajátítsák azokat az eszközöket és elveket, amik segítenek abban, hogy a családok valódi erőforrásként támaszkodhassanak rájuk, és átmeneti nehézségeikre megoldást találjanak.
Olvasd el, mit írtak rólunk, akiknek eddig segítettünk!

Mi is az Otthon Segítünk?

Felkészített önkénteseink kisgyermekes családokat támogatnak szülői tapasztalataik megosztásával, baráti támogatással.

Olyan családoknak kínáljuk fel segítségünket, ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek. Egy új emberi kapcsolatot ajánlunk fel azoknak a családoknak, akik bizalommal fordulnak hozzánk és kérik segítségünket. Minden szülő maga határozza meg, hogy mire van a legnagyobb szüksége ahhoz, hogy az otthon eltöltött évek ne fásultan, unalmasan teljenek, hanem örömteliek legyenek.

Az ÖNKÉNTES SEGÍTŐK idejüket és barátságukat kínálják fel, tapasztalataikat osztják meg. Saját otthonaikban látogatják a családokat, szülői tapasztalataikra támaszkodnak. Gyakorlati segítséget nyújtanak, (pl. közös játék, közös házimunka, hivatalos ügyek közös intézése, közös séta, stb.), megerősíteni igyekszenek a családot. Nem helyettük végzik a feladatokat, hanem velük együtt. Szükség esetén együttműködnek különféle szakemberekkel.
Ingyenes segítségünket a családok kérik, a szolgálat és a család kapcsolata a kölcsönös bizalomra és megbízhatóságra épül, önkéntes segítőink a családokkal kapcsolatos minden információt és adatot a legszigorúbb titoktartással kezelnek.
A magas színvonalú gyakorlat érdekében a segítő szolgálatban résztvevő önkéntesek, koordinátorok és családsegítők egyaránt felkészítő tanfolyamon vesznek részt. A derűt és a családszeretetet helyezzük előtérbe, és a helyi szolgálat igyekszik a lehető legszorosabb kapcsolatot fenntartani a településen működő többi segítő szervezettel.

A kicsi gyermekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, a tanácstalanság érzésével.
Különösen érezhető ez olyan családok esetében, akiknek rokonaik és barátaik ritkán tudnak csak segíteni.
Az Otthon Segítünk Alapítványt az a szülői elhatározás hívta létre, amely baráti segítséget szeretne nyújtani a kisgyermekes családoknak.
Célunk a szülők megerősítése saját szülői szerepükben. A tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt szeretnénk vinni a családok életébe. Segítő szolgálatunk megelőzni szeretné a komolyabb problémák kialakulását.

Néhány példa, amivel eddig hozzánk fordultak a kisgyerekes családok...
- kisbaba született a családban;
- bizonytalannak érezte magát az édesanya;
- magányosnak, elszigeteltnek érezte magát;
- kimerültnek vagy valami miatt tanácstalannak érezte magát;
- újonnan költöztek a környékre, nem ismerték a lehetőségeket;
- egyedül neveli gyermekét;
- tartós betegséggel küzd a család;
- több kicsi gyermeket (pl. ikreket) nevelnek;
- tartósan beteg vagy sérült gyermeket nevelnek. 

Szülők mondták...

Szeretném Neked, Nektek megköszönni azt a sok segítséget és szeretetet, amit Tőletek kaptunk. Nagyon egyedül érezzük itt magunkat nélkületek, barátok nélkül.
A karácsony közeledtével emlegettük a tavalyi igazán megható karácsonyt is. Kérlek, továbbítsd a dolgozóknak, hogy milyen nagy örömet szereztek. Nagyon szép emlék, és Leander bőr focilabdája még mindig nem lyukadt ki. (Köszönet illeti a tavalyi karácsonyi ünnepséget emlékezetessé tevő anonim adományokat. :) Mindent köszönök, és ha Gyöngyösön járunk, remélem, találkozunk, ha pedig Ti tudnátok eljönni hozzánk, nagyon örülnék.
Kellemes adventi készülődést kívánok!


OSA

Egy segített anya 

Gyöngyös

A katolikus baba mama klubban hallottam először az Otthon Segítünkről, és rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Akkoriban kerültünk Fótra a férjemmel és két gyönyörű pár hónapos ikerbabánkkal. Mindkettőnk szülei meglehetősen messze élnek, és Fóton sem ismertünk senkit amikor idekerültünk, így ez az önzetlen segítség a legjobbkor érkezett. Melinda megtalálta a hozzám leginkább illő, ugyancsak ikergyerekek édesanyát, aki heti 2*2 órában a segítségemre volt. Amellett, hogy haladt a háztartás, és a gyerekekkel is többet lehettem a legtöbbet a társasága jelentett H-nak... a tanácsai, tapasztalatai, önzetlen egyénisége, figyelmessége...úgy érzem sokat tanultam tőle, és mindig hálával gondolok Rá. (...) Remélem egy nap én is beállhatok majd közétek, és más települések is követik a példátokat.
Szeretettel: 

Mobirise

Baldoni Kinga

Fót

Az Otthon Segítünk Alapítvány segítségét először a harmadik lányom várandósságához kértem. Nagy megnyugvás volt a számomra, igazi kikapcsolódás, hogy a vizsgálatok idején Mariann várt a lánykámmal a váróban, és utána a játszótéren kirúghattunk a hámból. Mintha ezen alkalmakkor, egyik kedves barátnőmmel keríthettem volna alkalmat találkozni.
Másodszorra, mikor már Dalma lányom is megszületett érkezett az alapítványtól a segítő angyalunk, Marcsikánk. Mi már csak így hívjuk, mert nagyon kedves a szívünknek. (...) A sok türelem, figyelmes bátorítás, megértő megnyugtatás, lelassított. Megmutatta, hogy könyörtelen, teljesíthetetlen elvárásokat állítottam magamnak, ami felőrölt, és egyre erősítette a bűntudatot, és az elégedetlenkedést. Ráeszméltem, hogy elég egyszerűen letennem az elvárásaimat, a bűntudatomat. Azóta elindultam a türelem, és a megértés útján. Megértő, türelmes tudok lenni magammal, így a gyermekeimmel is. Van bátorságom a konyhába beengedni őket, és ennyivel boldoggá is teszem a lányaimat, hisz akkor még finomabb a süti, ha együtt sütjük. Lehetőséget találtam, hogy dicsérjem a gyermekeimet. Végre anya vagyok. Köszönöm.

Mobirise

Egy segített anya 

Gondolataimba mélyedve toltam a babakocsit hazafelé, miután két nagyobb gyermekemet elvittem az óvodába és az iskolába. (...)Nyomasztott az otthonunkban lassan uralkodóvá váló rendetlenség. Mindig csodáltam és irigyeltem azokat, akikhez bármikor be lehet menni, és szuper rend és tisztaság fogad. Én sajnos nem ebbe a csoportba tartozom. Ismerősöm – aki egyébként öt gyermekes anyuka -, boldogan újságolja, hogy ő az Otthon Segítünk helyi vezetője. (...) Férjemnek elmeséltem a nagy lehetőséget. Egy dolgot kérdezett utána:„Mikor jönnek?” (...) Hetekig tépelődtem, próbáltam magamat utolérni a házimunkában, mígnem egy nap betelt a pohár. Félretettem a büszkeségemet és telefonáltam. (...) Eljött a várva várt nap. Kicsikém hamar összebarátkozott vele, nem tudom mitől féltem. Nekünk pedig be sem állt a szánk. Beszélgettünk mindenről, ami csak eszünkbe jutott. Nem sajnáltam rá az időt, mert tovább tart elolvasnom azt, amit ő néhány perc alatt elmesélt. Közben pedig kérdezte, hogy mit segítsen. Végül kiegyeztünk abban, hogy meghámozza az ebédhez a zöldségeket. (...) Most már büszkén mesélek ismerőseimnek az Alapítványról, és biztatom őket, hogy bátran kérjenek segítséget, mert én nem csak segítséget kaptam, hanem egy új barátot.

Mobirise

Egy segített anya 

Az önkéntes hálózat munkáját budapesti központi irodánkból felkészült munkatársaink koordinálják.

Mobirise

Szita Brigitta, pénzügyi referens
szita.brigitta@otthonsegitunk.hu
+3620 268 5976

Helyi szolgálatok

Az adatok feltöltése folyamatban van. Ha kérdésed van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

Budapest, II-XII. kerület
E-mail: budapest2@otthonsegitunk.hu

Bereczkiné Bodnár Klára
Tel.: 06-20/ 386 69 58

Lekli-Eszes Réka
Tel.: 06-30/ 523 01 04

Budapest III. kerület
budapest3@otthonsegitunk.hu
Süli Mária: 06-70/ 314 06 70
Bankszámlaszámunk:
K&H 1040110-49565350-49501006

Budapest VI-VII. kerület
Progl Helga
Tel.: 06 20/ 498 02 90
E-mail: proglhelga@gmail.com

Budapest IX. kerület
Bujáki Gabriella
Tel.: 06 70/ 232 66 24
E-mail: gabriella.bujaki@gmail.com

Budapest XI. kerület
Medvey Judit
Tel.: 06 30/ 311 70 94
E-mail: medveyj@freemail.hu

Pataki Éva
Tel.: 06 20/ 517 01 38
E-mail: patakieva.9@gmail.com

Vincze Edit
Tel.: 06 30/ 203 23 75
E-mail: 57evincze@gmail.com

Budapest XIII. kerület
Kishatvani Ilona
Tel.: 06-30/ 376 14 33
E-mail: osa.angyalfold@gmail.com

Budapest XV. kerület
Kocsis Gyula
Tel.: 06-70/ 337 20 48
E-mail: kocsisgyula8@gmail.com

Kocsis Gyuláné Kati
Tel.: 06 70/ 337 20 49
E-mail: kocsisn.kati@gmail.com

Budapest XVIII. kerület
Sélley Hajnalka
Tel.: 06-30/ 655 04 96
E-mail: selleyh@gmail.com

Budapest XXI. kerület
Horváth Károlyné, Eta
Tel.: 06-30/ 236 13 43
E-mail: horvath.eta63@gmail.com

Budapest XXII. kerület
Szütsné Jakab Eszter
Tel.: 06-30/ 558 81 12
E-mail: jakabeszter73@gmail.com

Darócziné Béla Mária
Tel.: 06 30/ 760 61 93
E-mail: marcsi.daroczi@gmail.com

Détár Zsuzsanna
Tel.: 06 30/ 487 2673
E-mail: nagy.zsuzsi7@gmail.com

Szabóné Várkonyi Emőke
Tel.: 06 70/ 219 07 39
Tel.: szvemoke@gmail.com

Pécs
Buzás Márta
Tel.: 0630 3123989
E-mail: buzasmarti11@gmail.com

Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 0620 5656037
E-mail: h.herczegzsuzsa@gmail.com

Mohács
Szabó Márton Péterné
Tel.: 0620 9243340
E-mail: sanislo@freemail.hu

Oláhné Lajtos Julianna
Tel.: 06-30/905-81-13
E-mail: miskolciotthonsegitunk@gmail.com

Vadászné Pelles Judit
Tel: 06-70/521-09-13

Feketéné Pál Enikő
Tel: 06-30/386-58-85  

Nagy Ida
Tel.: 06-20/ 383 10 53
E-mail: osa.szeged@gmail.com

Orbán Zsuzsanna
Tel.: 06-30/ 498 18 67
E-mail: osa.szeged@gmail.com

Szervezés alatt: ha szívesen csatlakozol Közösségi és képzési koordinátorként, nézz körül nálunk!

Győr
Szücs-Kobzos Ildikó
Tel.: 06 20/ 341 40 05
E-mail: ikobzos@hotmail.com

Mosonmagyaróvári Térség
Faragó Miklósné, Edina
Tel.: 06 70/ 407 89 76
E-mail: osafaragomiklosne@gmail.com

Átszervezés alatt
Szervezés alatt: ha szívesen csatlakozol Közösségi és képzési koordinátorként, nézz körül nálunk!

Átszervezés alatt
Szervezés alatt: ha szívesen csatlakozol Közösségi és képzési koordinátorként, nézz körül nálunk!

Esztergom
Lukács Anikó
Tel.: 06 30 412 52 12
E-mail: luna@esszencia.hu
Bábszki Dóra
Tel.: 06 30 421 37 13
E-mail: dora.tt20@gmail.hu

Helyi alapítványunk:
Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány
Adószám: 18613779-1-11
Bankszámlaszám: 58600575-11034380

Tatabánya, Tata
Reinhardt Zsófia
E-mail: zs.reinhardt@gmail.com

Dunakeszi
Vadászi Tiborné Krisztina
Tel.: 06 20/389 6136
E-mail: krisztina8vadaszi@gmail.com

Fót

Révész Melinda
Tel.: 06 70 386 52 47
E-mail: osafoti@gmail.com

Facebook: Otthon Segítünk Szolgálat Fót

Göd
Lisoczki Rita
Tel.: 06 30/ 282 96 29
E-mail: lisoczkirita@gmail.com

Nagykovácsi
Reiss Borbála
Tel.: 06 30/ 992 23 92
E-mail: reiss.bori@gmail.com

Veresegyház
Kunné Nerpel Krisztina
Tel.: 06 20 443 96 16
E-mail: nerpi75@gmail.com

Átszervezés alatt
Szervezés alatt: ha szívesen csatlakozol Közösségi és képzési koordinátorként, nézz körül nálunk!

Ajka
Györgyné Kollár Gabriella
Tel.: 06-70/ 611 52 80

Veszprém
Simon Zsóka
Tel.: 06-20/ 371 04 24
E-mail: bsimonzsoka@gmail.com

Átszervezés alatt

Kapcsolat
Cím
  • 1074 Budapest,
  • Szövetség utca 43.
  • Időpont egyeztetéssel

Adószám
  • 18468414-1-42
  • Bankszámla
    16200106-11511205 

Designed with Mobirise ‌

Offline Web Page Builder