OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


Önkéntesek

Miskolci önkéntesünktől


Élmény
 
"Ma végre hivatalosan is a segítők csapatába tartozom. Élmény, mégpedig nagy. A tanúsítványt nem akárkitől, hanem az országos vezetőtől kaptam meg egy meleg kézfogás és két puszi kíséretében.
 Szóval hivatalosan is segítő vagyok. Az Otthon Segítünk Alapítvány képzett önkéntese lettem. Nagyszerű dolog, de sokan még nem tudnak az Alapítványról...." 
 

In memoriam Bucsi Gabi


Bucsi Gabi 2012 tavaszán végezte el az önkénteseket felkészítő tanfolyamot Medvey Juditnál a XI. kerületben. Mivel Gabi Budajenőn lakott, ezért az önkéntes segítést már a hozzá közelebb eső 2. kerületi csapatban kezdte meg. 
Három lánya már felcseperedett, ezért alig várta, hogy újra kisgyerekek között lehessen. Eleinte egy négygyermekes anyukához járt Nagykovácsiban, majd két családot látogatott Budakeszin. Minden általa segített család, és önkéntestársai is nagyon szerették derűs, kedves, csendes, mégis határozott hozzáállását a dolgokhoz. Ő az az önkéntes volt, aki képes türelmesen, figyelemmel hallgatni, megszólalásaikor pedig bátorítani, biztatni. Nagyon hiányzik nekünk!

MIÉRT JÓ ÖNKÉNTESNEK LENNI?


Sziporkák
 
„Jelen vagyunk mások életében pont abban a kritikus pillanatban, amikor szükséges. Sokszor csak egy kis impulzust, apró lökést kell adni a megtorpant, tanácstalan helyzetben lévő embertársunknak, aztán ő megy tovább a maga útján. Azt szeretném, ha a segítségemmel jobban éreznék magukat. Szeretnék az életükbe több örömöt vinni, amiben nélkülem nem kevésbé lenne részük.”

MIÉRT JÓ ÖNKÉNTESNEK LENNI?


Sziporkák 2.
 
„Javunkra szolgál, hogy sok családot ismerhetünk meg, láthatjuk, hogy sok helyes út létezik, mely mind egy irányba vezet.”

SEGíTETT SEGíTŐ


Életünk során többször kerülünk - kerülhetünk nehéz helyzetbe, szorulhatunk segítségre. Például, fiatal házasként, három hónapos kislányunkkal vidékre költöztünk. A faluban senkit sem ismertünk, minden rokon, barát 150-200 km-re élt tőlünk.

MIÉRT JÓ ÖNKÉNTESNEK LENNI?


Sziporkák

„Sok jó embert ismertem meg bennetek, és megerősítést kaptam, az önzetlen segítségadás a helyes út.”

A GYEREKSZERETET VILÁGNYELV


Merem állítani, nem kell a nyelvet beszélni ahhoz, hogy megszokjanak, megszeressenek és a végén pót-nagymamának is elfogadjanak a gyerekek. Mindegyik egyformán tud szeretni és ölelni, legyen bármilyen nemzetiségű.

SEGÍTŐ NAGYPAPA


Mindig szerettem segíteni másoknak, és a magam életéből tanultam meg, hogy mindig van még elesettebb, még nagyobb bajban lévő, mint én vagyok; s a legjobb módja jól érezni magamat, ha jó érzéseket adok másoknak.

A SZERETET ÁRAMLÁSA


Háromgyermekes anyuka, ötunokás nagymama vagyok. Nagyon szeretem a gyerekeket, úgy érzem mindegyik egy csoda, rendkívüli, egyedi teremtmény. Igen fontos az, hogyan neveljük őket, milyen példát mutatunk, és mennyire tudjuk őket szeretni, elfogadni.

Hogyan lett volna nélküled!


Az önkéntesük nagyon sokat segített idáig is mindenben, olyan hálás vagyok...

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe